
בישראל נזרקים1.5 מיליון טון של מזון ראוי למאכל מדי שנה, התוצאה? 40% מהפסולת שמגיעה להטמנה היא פסולת אורגנית-שאריות מזון!
הסיבות? קנייה מוגזמת, קילוף יתר של ירקות, בישול בכמויות גדולות והשלכת שאריות טובות למאכל. אבל החדשות הטובות הן – זה בידיים שלנו ואפשר לשנות את זה!
במסגרת מהלך משותף של אגף איכות הסביבה ומחלקת התיירות במועצה, חברנו לשפים מקומיים שהכינו מתכונים מתוצרת מקומית, שמראים איך אפשר לבשל חכם, לשמור על הסביבה ולחסוך כסף!
לקחו חלק בפרויקט: איילה נוי מאיר – מייסדת מיזם 'אדמה לאדם', הפועל להצלת תוצרת חקלאית שאינה מנוצלת כיום למאכל, שף עומר מילר, בלוגר האוכל טל סורסקין ושף תומר ממסעדת 'בלה' בבית שערים.
בסדרת סרטונים שהועלו לרשתות החברתיות של המועצה, הם הדגימו איך אפשר ליישם צמצום בזבוז מזון בקלות ובכמה מתכונים פשוטים!
איך אפשר להתחיל לצמצם בזבוז מזון כבר עכשיו? תכננו מראש – קנו רק מה שצריך, שמרו שאריות – הן יכולות להפוך לארוחה מעולה, השתמשו בגבעולים וקליפות – והפכו אותם למנות מפתיעות, בשלו בכמויות מדויקות – התאימו את הבישול לצרכים האמיתיים שלכם.ן.
שלומית שיחור רייכמן – ראשת המועצה" :צמצום בזבוז מזון הוא לא רק מהלך סביבתי חשוב, אלא גם צעד חשוב כלכלית וחברתית. יש צורך להוביל שינוי בתודעה ובהתנהלות היומיומית של כולנו, ולשמחתי, פרויקט זה מביא את המסר בצורה נגישה להעלאת המודעות נושא חשוב זה. אני מזמינה את כל תושבי ותושבות העמק לקחת חלק בשינוי ולהתחיל לצמב"ז!"
אסי אליה – מנהל אגף איכות הסביבה במועצה" :השלכת מזון טוב למאכל היא נזק סביבתי עצום שניתן למנוע. אנחנו גאים להוביל יוזמות שמקדמות קיימות, חוסכות משאבים ומפחיתות את כמויות הפסולת. כולנו תקווה שהסרטונים והמתכונים יעודדו יותר א.נשים לאמץ הרגלים נכונים ולקחת אחריות על המזון שהם צורכים."
מאיה אדר קדוש – מנהלת מחלקת תיירות במועצה" :תיירות וקולינריה מקומית הן חלק בלתי נפרד מהעמק שלנו, ושילובן ביוזמות סביבתיות כמו צמצום בזבוז מזון הוא טבעי ומתבקש. העבודה עם שפים מקומיים ויוצרות ויוצרי תוכן קולינריים מאפשרת לנו להנגיש את הנושא לקהל רחב ולחבר אותו לערכים של קיימות וצריכה נבונה."
ביחד נצמצם בזבוז מזון, נשמור על הסביבה ונחסוך כסף – כי כל ביס נחשב!
לצפייה במתכונים – היכנסו לרשתות החברתיות של המועצה או באתר.