
בבית הספר התיכון אורט יקנעם ע"ש שמעון פרס נחנכה מעבדת דמיון חדשה – מרחב למידה אינטראקטיבי, פרי יוזמה של קרן אתנה. המעבדה החדשנית, הנחשבת לכיתת העתיד, מאפשרת חוויות למידה מתקדמות ויוצאות דופן, שממחישות את החומר הנלמד בצורה אינטראקטיבית. כך יכולים התלמידים לחוות למידה מרתקת, הכוללת מסעות וירטואליים לתקופות היסטוריות, חקר תופעות טבע, ניסויים מדעיים בסביבה וירטואלית, סיורים דיגיטליים ברחבי העולם ודברים רבים נוספים – וכל זאת מבלי לצאת מהכיתה..
מעבדות הדמיון מיישמות "למידה אימרסיבית" (Immersive Learning) – חוויית למידה מעמיקה, בה המשתתפים מעורבים לחלוטין בסביבה וירטואלית, פיזית או משולבת, הודות לטכנולוגיות מתקדמות כגון הקרנה על קירות ורצפה, מציאות מדומה (VR) וממשקים חווייתיים נוספים. גישה זו מאפשרת מעורבות מלאה בתהליך הלמידה, משפרת את ההבנה של התלמידים, ומסייעת בפיתוח מיומנויות שונות. למידה אימרסיבית אינה מתמקדת רק בשיפור ההישגים הלימודיים, אלא גם בהכנת התלמידים להתמודדות עם אתגרי המאה ה-21.
מעבדת הדמיון באורט יקנעם ע"ש שמעון פרס משמשת לא רק כמרחב למידה חדשני, אלא גם כאתר להנצחת בוגרי בית הספר שנפלו במערכות ישראל. התלמידים לומדים להכיר את סיפורם של בוגרי בית הספר שנפלו, ולהתחבר לערכים של חברות, מחויבות ותרומה למדינה. כחלק מהיוזמה, האתר מנציח גם את זכרם של שירי, אריאל וכפיר ביבס ז"ל, שנרצחו באכזריות על ידי החמאס.
במעבדת הדמיון באורט יקנעם, כמו גם במעבדות אחרות הפזורות ברחבי הארץ, נוצרו מערכי שיעור ייחודיים שתוכננו במשותף על ידי צוותי הוראה ותלמידים. הם נועדו לטפח מגוון רחב של מיומנויות, כולל אוריינות דיגיטלית, עבודה קבוצתית, תקשורת בין-אישית, וכן חשיבה יצירתית וביקורתית.
אורי בן ארי, נשיא ומייסד קרן אתנה ציין כי "מעבדות הדמיון משלבות טכנולוגיה חדשנית עם גישה חינוכית שמעמיקה את הלמידה וההבנה של התלמידים. במעבדות אלו אנחנו לא רק מלמדים את החומר, אלא מעודדים את התלמידים ממש להחיות אותו ולחקור אותו בדרך יצירתית ומרתקת. אנחנו רואים במעבדות אלה כלי משמעותי לפיתוח מיומנויות חיוניות למאה ה-21, הכוללות עבודת צוות, יצירתיות, ויכולת לחשוב בצורה ביקורתית ומחוץ לקופסה. מעבדות הדמיון מאפשרות גם להקנות לתלמידים ערכים של זיכרון, הנצחה, תרומה למדינה ודוגמה אישית."
הקמת מעבדת הדמיון בתיכון אורט יקנעם ע"ש שמעון פרס התאפשרה בזכות תרומתם של קרן אתנה, תורמיה ושותפיה, רשת אורט וביה"ס התיכון אורט יקנעם ע"ש שמעון פרס . השקת המעבדה נערכה במעמד רומן פרס, ראש עיריית יקנעם; רז פרויליך, מנכ"ל רשת אורט; אורי בן ארי, מייסד ונשיא קרן אתנה; דפנה תמיר, סמנכ"לית התכניות של קרן אתנה; תימורה שירי, סמנכ"לית וראש מינהל חינוך ותפעול של רשת אורט; שגית הורוביץ, מנהלת שותפויות וקשרי חוץ של רשת אורט; נועה בן יוסף, מנהלת אזור, רשת אורט; דוד יוסף, מנהל תיכון אורט יקנעם ע"ש שמעון פרס ואישים נוספים.
אודות קרן אתנה
קרן אתנה הוקמה בשנת 2006 כארגון ללא כוונת רווח במטרה להעצים את המורים בישראל ולהעניק להם כלים להעצמה אישית, תוך קידום מעמדם. הקרן הוקמה על ידי מספר אנשי עסקים בראשותו של אורי בן-ארי (מנכ"ל יו.בי.איי ונצ'רס ולשעבר סגן נשיא בכיר בחברת נס טכנולוגיות). תכניתה הראשונה של הקרן היתה "ארגז כלים דיגיטלי לכל מורה" ובמסגרתה חילקה קרן אתנה מחשבים ניידים (לפטופים), טאבלטים ואייפדים ליותר מ-30,800 מורות, מורים וגננות ב- 3,073 בתי ספר וגני ילדים ב- 182רשויות מקומיות ברחבי הארץ, יחד עם קורסי הכשרה מקצועיים.
בשנת 2022 השיקה קרן אתנה את תכנית מעבדות הדמיון שבמסגרתה הותקנו עד היום כ-90 מעבדות דמיון ברחבי הארץ, ועד סוף הרבעון הראשון של 2025 יגיע מספרן ל-100.
מידע נוסף ניתן לראות באתר של קרן אתנה: www.athenafund.org