המועצה האזורית עמק יזרעאל יצאה לדרך עם פיילוט השיטור המועצתי, בשיתוף משטרת ישראל ומשמר הגבול. הניידת הראשונה במסגרת הפיילוט יצאה ממשטרת נהלל והחלה לפעול ב־13 יישובים באשכול הצפוני של המועצה. בהמשך, ובהתאם ללמידה ולמסקנות שיעלו מהפעילות בשטח, צפוי המהלך להתרחב ליישובים נוספים במועצה.
במסגרת הפיילוט, יפעלו יחד בניידת אחת פקח.ית של המועצה ושוטר.ת מג״ב, כאשר כל אחד ואחת פועלים.ות בהתאם לסמכויותיהם.ן. שילוב הכוחות נועד לאפשר מענה משולב, מהיר ויעיל, להגביר את הנוכחות ביישובים ובשטחים הפתוחים ולחזק את ההרתעה ואת תחושת הביטחון של התושבות והתושבים.
הפעילות תיתן דגש על שמירת הסדר הציבורי, טיפול בעבירות הפוגעות באיכות החיים ובפשיעה חקלאית, הגברת הסיורים ביישובים ובשטחים הפתוחים ואכיפה בתחומי הפיקוח המועצתי, כולל הפרות חוקי עזר, השלכת פסולת ומפגעים סביבתיים ועבירות נוספות בהתאם לסמכויות הפיקוח.
מטרת הפיילוט: תקופת למידה ובחינה של המערך בשטח, לצורך התאמתו למאפיינים ולצרכים הייחודיים של עמק יזרעאל. כחלק מכך, במהלך תקופת הפיילוט, יישלח לתושבות, לתושבים ולבעלי.ות התפקידים ביישובים, סקר אנונימי קצר אחת לשבוע, שבאמצעותו תיבחן תחושת הביטחון ביישוב ובסביבתו, תפיסת הסדר הציבורי, שביעות הרצון מהנוכחות ומהאכיפה והצעות לשיפור.
שלומית שיחור רייכמן, ראשת המועצה האזורית עמק יזרעאל: ״הביטחון ותחושת הביטחון של תושבות ותושבי העמק נמצאים בראש סדר העדיפויות שלנו. פיילוט השיטור המועצתי הוא צעד משמעותי נוסף בחיזוק הנוכחות והאכיפה בשטח, והוא מבוסס על שיתוף פעולה מצוין עם משטרת ישראל ומג״ב. השילוב של פקח.ית מועצה ושוטר.ת מג״ב בניידת אחת מאפשר לרכז יכולות וסמכויות שונות ולתת מענה מהיר וממוקד יותר לאירועים ולאתגרים שאנחנו פוגשים.ות במרחב הכפרי. נלמד את הפעילות בשטח, נפיק את המסקנות הנדרשות ונמשיך לפעול לחיזוק הביטחון ותחושת הביטחון בכל רחבי העמק.״

ניר שנער, מנהל אגף חירום וביטחון במועצה האזורית עמק יזרעאל: ״פיילוט השיטור המועצתי מאפשר לנו לייצר נוכחות משולבת וממוקדת בשטח, ולחבר בין סמכויות הפיקוח של המועצה לבין סמכויות האכיפה של משטרת ישראל ומג״ב. לאורך תקופת הפיילוט נבחן את דפוסי הפעילות, את המיקומים והזמנים בהם נדרשת נוכחות מוגברת, לצד המענה הניתן בפועל לתושבות ולתושבים. המשוב שנקבל מבעלי.ות התפקידים ביישובים ומהתושבים.ות עצמם.ן יהיה חלק חשוב מתהליך הלמידה, במטרה לבנות מערך יעיל ומותאם לצורכי הביטחון של עמק יזרעאל.״


