הפרויקט החינוכי נועד להתמודד עם תופעות של חרמות, נידוי וביוש. מנהלת מחלקת החינוך פנינה שלזינגר ציינה כי המועצה והעומד בראשה, מניפים דגל בנושא ומוציאים לפועל מגוון פעילויות. כחלק מהתוכנית חולקו לתלמידי כיתות ד'-ט' בישוב צמידים ועליהם הכיתוב "לא נותנים יד לחרם". עוד במסגרת התוכנית, העבירה שירי קניגסברג – לוי הרצאה מיוחדת להורים ברמת ישי בנושא "די לחרם, מפסיקים לשתוק!" ראש המועצה המלווה את התהליכים החינוכיים: "תופעת הנידוי והביוש מלווה אותנו מדי יום והשימוש ברשתות החברתיות וקבוצות הוואטספ רק מעצימות אותה. אנו במועצה משקיעים מאמץ מערכתי כדי ליצור 'לכידות חברתית' בקהילה, לכידות שמטרתה הן לצמצם את התופעה ומהצד השני לחזק את הנפגעים ממנה. תודה לכל העוסקים במלאכה בהובלת מנהלת מחלקת החינוך פנינה שלזינגר, ולממלא מקומי ויו"ר וועדת חינוך יישובית יונתן הירשפלד על שיתוף הפעולה".
מועצת רמת ישי אומרת "די לחרמות" ומובילה באמצעות מחלקת החינוך את תוכנית קמ"ח (קהילה מחבקת חינוך) במסגרתה השיקה פרויקט חינוכי בשם 'לכידות חברתית', שנועד להתמודד עם תופעות של חרמות, נידוי וביוש. מנהלת מחלקת החינוך פנינה שלזינגר ציינה כי המועצה והעומד בראשה מניפים דגל בנושא ומוציאים לפועל מגוון פעילויות. כחלק מהתוכנית חולקו לתלמידי כיתות ד'-ט' בישוב צמידים ועליהם הכיתוב "לא נותנים יד לחרם".
במסגרת הפרויקט 'לכידות חברתית' הזמינה המועצה את שירי קניגסברג –לוי להרצאה מיוחדת להורים ברמת ישי בנושא "די לחרם, מפסיקים לשתוק!" בה סיפרה שירי את סיפורה האישי שהוביל אותה להקמת המיזם "ים של חברים" העוסק בתופעת החרם בקרב הילדים. כ-150 הורים הגיעו לבית מרים ושמעו הרצאה מרתקת. קודם לכן, העבירה קניגסברג -לוי את ההרצאה לצוותים החינוכיים בישוב, במסגרת הטמעת התוכנית במערכת החינוך.
פנינה שלזינגר מציינת כי המועצה פועלת בצורה מערכתית להתמודדות עם התופעה ואמרה: "קיבלנו פידבקים מעולים הן מהצוותים החינוכיים והן מההורים בעקבות הפעילות שלנו בנושא בכלל ובפרט ההרצאה של שירי קניגסברג לוי".
יצויין כי ברמת ישי מתגבשת "אמנת אקלים חינוכי" כחלק מתהליך קמ"ח – קהילה מחבקת חינוך,
המטרה: להביא למיטוב ההישגיים, דיוק המשאבים ויצירת סביבה לימודית ערכית ומקדמת בראיה ארוכת טווח.
שלזינגר מציינת כי בהמשך למפגשי קמ"ח הוחלט על בניית אמנת אקלים חינוכי, אמנה משותפת ומוסכמת שתייצר קווים ברורים לשיח ותהווה בסיס לבניית אמון ושותפות בין כלל הגורמים.
ראש המועצה המלווה את התהליכים החינוכיים בישוב: "תופעת הנידוי והביוש מלווה אותנו מדי יום והשימוש ברשתות החברתיות וקבוצות הוואטספ רק מעצימות אותה. אנו במועצה משקיעים מאמץ מערכתי כדי ליצור 'לכידות חברתית' בקהילה, לכידות שמטרתה הן לצמצם את התופעה ומהצד בשני לחזק את הנפגעים ממנה. תודה לכל מי שעוסק במלאכה בהובלת מנהלת מחלקת החינוך פנינה שלזינגר, ולממלא מקומי ויו"ר וועדת חינוך יישובית יונתן הירשפלד על שיתוף הפעולה".