בעלות חנויות יד שנייה והווינטג' ברחבי עמק יזרעאל היו נפגשות במשך שנים בירידים ברחבי הארץ. לאורך הזמן וככל שהמודעות עלתה, הן חשבו לאחד כוחות ולפתוח יריד אופנה ולייף סטייל ברוח האמצעים. תוספת, ב"מעברים בעמק" מרכז לפיתוח כלכלי קהילתי במרחב הכפרי, הלכו ונבנו קהילות עסקים מקצועיות שמטרתן בין יתר שיתופי פעולה מקצועיים כלכליים.
וכך, כאן בעמק יזרעאל, נולדה קהילת עסקי חנויות יד שנייה שהחלו לעבוד ביחד לקידום העניין.
המגמה הברורה מצד המחוזית עמק יזרעאל ועוד יותר באזור, לעודד את תחום היד השנייה, שיתוף התרומה לסביבה ולהעלאת מרכז לצריכת אופנה מקיימת אפשר את פריחת קהילת עסקים זו ומהלכיה.
שירלי גיל, בעלת חנות בוטיק בשער העמקים : "עם היו השנים יוצאות כל הזמן לירידים ברחבי הארץ ורצינו איך הסצנה בעיקרה הזו מתפתחת בתל אביב ובמקומות נוספים. אפשרות לצרוך את הסגנון המיוחד הזה בצפון לחובבות הז'אנר וליהנות מיריד שהוא באמת חוויה."
תעשיית האופנה המהירה אחראית ל- 10% מכלל פליטת גזי חממה בעולם וצורכת 20% מכמות המים בעולם. רכישת ביגוד מיד שניה מצמצמת את גובה הצריכה, חוסכת בכסף ומונעת בזבוז משאבים וסביבה וקרקע.
ברחבי המועצה האזורית עמק יזרעאל פועלות כ-20 חנויות ומחסני יד שנייה ביישוביה, רובן מופעלות בהתנדבות על ידי תושבות הסביבה, הן מציעות ביגוד, כלי בית, במתכונת 'קח ותן' או במחיר סמלי, שמיועד כתרומה לקהילה או לעמותות בתמיכת אגף איכות המועצה.
בשנה שעברה, בעלות החנויות רכיבו ל'הרים את הכפפה' ובחרו כמהלך כלכלי משותף בהפקת יריד יד שנייה ברכה גדולה במוזיאון העמק ביפעת, בהובלת 'מעברים בעמק'.
אורנית בכור ליבנה, בעלת החנות מעבר לזמן בשריד : "לא שיערנו לעצמנו שתהיה כזו היענות ליריד. מגיעה 2,500 מבקרים ליריד הראשון בפרסום מועט והייתה הצלחה גדולה!".
העלאופנת יד שנייה שניםג' קיימת כבר מספר. ואינות לבעייתיות האקולוגית הקיימת בתעשיית הבגדים גם עולה בהדרגהתה נכונותו של הקהל הרחב לצרוך מוצרים בשימוש חוזר.
כשעוסקים בתחום הקיים, אחד הבולטים ביותר הוא היחיד והצורך לשתף פעולה. בעקבות הצלחתו של היריד הגדול במוזיאון העמק, שיתופי פעולה המשיכו גם לירידים נודים ברחבי העמק., דרך חיבורים שעשו במעברים בעמק בין הקהילה למקומות מארחים.
בשמת חבקין, בעלת 'ורוד ירוק' בכפר יהושע: "מה שמיוחד ביריד הזה ובכלל זה שאנחנו ממש בקשרים טובים אחת עם השנייה, הכי מפרגנות בעולם ומי שבאה ולא מצאה משהו אצלי אז אני אשלח אותה לקולגה שלי שאני כבר יודעת מה יש לה ושהיא תמצא את מה שהיא אוהבת. זה נותן אווירה אחרת של אנרגיות טובות שבסוף כולם מרוויחים ממנו".
ציפי גליקשטיין, מנכ"לית 'מעברים בעמק': "פיתוח כלכלי קהילתי- זו היכולת לייצר מהלכים כלכליים באמצעות כלים קהילתיים. קהילת עסקי יד שנייה ווינטאג' היא אחת מתוך 6 קהילות עסקים מקצועיות ש'מעברים בעמק' שותפה בהובלתם. אין ספק שזו קהילה מיוחדת במינה, שנהנית מתחושת ה'ביחד' בערכי הקהילה ומהמהלכים היצירתיים שמביאים להצלחה קהילתית. הצלחתכן היא הצלחתנו!"
שלומית שיחור רייכמן, ראשת המועצה האזורית עמק יזרעאל, סיכמה: "המועצה תומכת בצמצום תרבות הצריכה והעלאת המודעות לצריכה ברת קיימא. מוזמנות ומוזמנים לפרגן לנשים הנפלאות הללו שיזמו את הפסטיבל שכולו קידום עסקים קטנים, יזמות ושמירה על הסביבה – כל אחת מטרה ראויה, וביחד, יוצרות שיתוף פעולה יוצא מן הכלל!"
Vintage valley festival יתקיים במוזיאון העמק בקיבוץ יפעת, בשישי-שבת 24-25.5 (שישי 09:00-14:00, שבת 09:00-15:00).
היריד יכלול את מיטב חנויות והיד שניה והווינטאג' באזור, כולל בגדי גברים. מעבר לבגדים תמצאו דוכנים נוספים ברוח הקיימות- אמנות טבעית או ממוחזרת, כלי בית וינטג' וריהוט בשימוש חוזר קוסמטיקה טבעית ועוד.
- התמונות מותרות לשימוש ללא תמורה, קרדיט צילום – מורן רז.