בטקס מיוחד שנערך בסוף השבוע האחרון (ה׳) ב׳בית השותפות׳ סמוך לאכזיב, קיבלו 32 מתנדבי ומתנדבות מד״א אשר סיימו את קורס החובשים – ערכות כונן חדישות ובהן ציוד מציל חיים, לרבות מפעמים (דפיברילטורים), תרומת הקרן לידידות. החובשים החדשים צפויים לחזק את מערך הרפואי של מגן דוד אדום במועצה האזורית מטה אשר ולקצר משמעותית את זמני התגובה והנגשת רפואת החירום בגבול הצפוני.
הטקס נערך במעמד ראש המועצה האזורית מטה אשר משה דוידוביץ, מנהל תחום החירום והביטחון בקרן לידידות ספואן מריח, סמנכ״ל מבצעים במד״א גיל מושקוביץ, מנהל מרחב אשר במד״א אלי פרץ וסגניתו בת שבע גואז, מנהל מחלקת תגובה מיידית במד"א יוסי חלבי, אחראי כוננים במרחב אשר במד"א שמעון דהאן, בכירים ואורחים נוספים.
32 ערכות הציוד החדישות, תרומת הקרן לידידות כוללות ציוד החייאה ועזרה ראשונה מתקדם. הציוד ישמש את החובשים החדשים בתפקידם ככונני תגובה מיידית של מגן דוד אדום גם מעבר לשעות ההתנדבות באמבולנסים ובניידות לטיפול נמרץ ובכך – לספק מענה רפואי מהיר ומקצועי לאזורים מרוחקים בזמן שגרה וחירום.
מנהל תחום חירום, בטחון ומיעוטים בקרן לידידות, ספואן מריח: "הקרן לידידות פועלת לחיזוק חוסנה של מדינת ישראל, שיתוף הפעולה האסטרטגי עם מד"א משפר משמעותית את המוכנות של העורף האזרחי להתמודד עם אירועי חירום הן במצבי הסלמה ביטחוניים והן באסונות טבע ותאונות. הקרן נותנת עדיפות לחיזוק הפריפריה על מנת לצמצם את הפערים הגדולים בנגישות הרפואה בכלל וברפואת החירום בפרט. 32 החובשים המתנדבים מצטרפים לכ- 70 החובשים שנמצאים כרגע בהכשרה במסגרת התוכנית של הקרן, ולתרומת ניידות טיפול נמרץ שהתווספו למערך במרחב הצפוני במסגרת אותו שיתוף פעולה בין הקרן למד"א".
אלי פרץ, מנהל מרחב אשר במד"א: "לצד הציוד הרפואי המתקדם, הלב הפועם של מד"א הוא ההון האנושי האיכותי והמקצועי, אשר מציל חיים מדי יום בשטח. אני מודה לקרן לידידות על שיתוף הפעולה ארוך השנים ומברך את הכוננים החדשים. בעזרתם נאפשר מעטפת רפואית מהירה, מקצועית ויעילה עוד יותר – למען תושבי המועצה האזורית מטה אשר ומשתמשי הדרך".
סמנכ״ל מבצעים במד״א גיל מושקוביץ: ״אנחנו שמחים לצרף היום את 32 החובשות והחובשים החדשים של מד״א במועצה האזורית מטה אשר. הודות לסיוע הקרן לידידות שנרתמים בכל פעם מחדש ובלב רחב כדי לסייע בהצלת חיים, החובשים והחובשות החדשים יחזקו את המענה הרפואי של מד״א באזור, יקצרו את זמני התגובה וישפרו את תפקוד שרשרת ההצלה – שמתחילה בשיחת הטלפון למוקד מד"א, דרך הטיפול הראשוני של הכוננים בשטח ועד להגעת המטופל לבית החולים.״