יקנעם זוכרת את יהודי אתיופיה שחלמו לעלות לארץ ישראל ובבית החינוך חמ"ד הדסים התקיים כמדי שנה טקס יישובי לזכרם של אלו שלא שרדו את המסע הארוך, הקשה והמפרך מסודן לארץ הקודש.
ראש העיר, רומן פרס שדואג ללוות את הקהילה מקרוב אמר שבהיסטוריה של העם היהודי יש פרקים חשובים שבנו את העם שלנו וציין שסיפור העלייה של עולי העדה האתיופית לארץ ישראל הוא כזה ובלעדיו אי אפשר לספר את ההיסטוריה של העם היהודי. רה"ע שרק לאחרונה ביקר בבית חולים לוחם בן העדה שנפצע בעזה אמר שהשנה במיוחד הוא מבקש לציין את בני ובנות העדה האתיופית שנלחמים בימים אלו בשורות צה"ל וכוחות הביטחון והם ממשיכים את סיפור גבורתם של בני משפחותיהם.
מנחת הטקס ובת העדה, ויינשייט אמרה שעם ישראל משלם מחיר כבד משחר קיומו עד ימינו היום בכל מקום בארץ ובגולה והוסיפה שהיהודים באתיופיה עברו התמודדות לא פשוטה עם הקהילה המקומית שהתנכלה אליהם, ניסו להשפילם בכל דרך אפשרית, להעליבם ולכנות אותם בשמות גנאי.
סגנית מנהלת מרחב חדרה במשרד העלייה והקליטה, ריקי פלד אמרה שיום הזיכרון לנספי העדה מתקיים כל שנה בסימן יום ירושלים והדבר מסמל את כמיהתם של העולים והעדה כולה לירושלים, והוסיפה שהנספים היו גיבורים.
נציג הפדרציות ומנהל הסוכנות היהודית ביקנעם, אליעד בן שושן אמר דבר תורה לזכרם של הנספים. במהלך הטקס הורד דגל המדינה לחצי התורן ע"י נציג הקהילה, רס"מ אבי יאסו, הודלקה משואה לזכרם ע"י נציג המשפחות השכולות והתקיים טקס הנחת זרים. בן הקהילה, שמעון בלטה קרא פרק תהילים ואמר קדיש. החלק האמנותי כלל את שיר המסע ששרה דנה רוזנברג. הטקס הסתיים בשירת התקווה.
לאחר הטקס ביקר הקהל בחדר ההנצחה שהוקם לפני כשנתיים בבית החינוך לזכרם של העולים שלא הגיעו לישראל ואשר עתיד לעבור לבית המורשת שמוקם עבור הקהילה האתיופית בשכונת נוף לכרמל ונמצא בשלבי בנייה סופיים.
ראש העיר, מר רומן פרס:
"העלייה האתיופית היא פרק חשוב בהיסטוריה של העם היהודי. סיפורי העלייה הם סיפור של ציונות, גבורה ואמונה. לצערנו לא כל יהודי אתיופיה שעשו דרכם לישראל הגיעו, אבל אלו שכן הפכו לחלק בלתי נפרד מהמדינה היהודית, עוסקים בתחומים מגוונים והם הפנים היפות של החברה הישראלית. יקנעם אוהבת ומחבקת את המשפחות השכולות. תמיד נזכור את בני הקהילה שלא הצליחו להגיע לישראל. יהא זכרם ברוך".