
השבוע נערך ארוע חגיגי ומרגש, במעמד ראש עיריית יקנעם, מר סימון אלפסי, מנהלת אגף החינוך, ד“ר סימה ניסלבאום ומנכ“לית עמותת מחשבה טובה, אורנית בן ישר , בו הוענק פרס עבור זכייה של בני נוער מיקנעם במקום הראשון בתחרות ארצית בתכנית הייחודית ‘אקוטק‘. חברת סיטיבנק העניקה לששת חברי הצוות מחשבים ניידים אישיים ותיקי מחשב. עוד התכנסו המשתתפים לברך ולהחליף רשמים על העבודה המשותפת במרכז הטכנולוגי–קהילתי של עמותת מחשבה טובה ביקנעם, וכמו כן הצוות הצעיר הציג בפני ראש העיר את המיזם החברתי, אותו גיבשו במהלך הקורס לאורך השנה.
המרכז הטכנולוגי קהילתי ביקנעם הוקם בשנת 2018 בשכונת רמת יקנעם. במרכז מתקיימת פעילות שנתית קבועה תוך שיתוף פעולה עם העירייה ושותפים נוספים.
תכנית הדגל השנתית הינה ‘אקוטק‘ (יו טק –קבוצת אקוטק ביקנעם), תוכנית שפעלה השנה בשותפות ובמימון פדרצית אטלנטה, שותפות ביחד, הרוח הישראלית, עיריית יקנעם, שבילי הלב ועמותת מחשבה טובה. במסגרת התכנית , קבוצת נערים ונערות למדו השנה קורס פיתוח אפליקציות ורכשו רקע בשפות תכנות תוך התמקדות ב– Java Script.
כמו כן, התנסו המשתתפים בכלים מעולם היזמות ויצרו אפליקציות חברתיות אשר הוצגו בגמר הארצי של עמותת מחשבה טובה, בפני חבר שופטים מעולם העסקים, הייטק והחינוך.
כאמור, במקום הראשון זכה צוות Old-school מקבוצת יוטק עם מיזם חברתי המחבר ומקשר בין בני הגיל השלישי לבני הנוער. המיזם הינו אפליקציה העונה לקושי עבור אזרחים ותיקים עריריים הנמצאים בביתם לבדם. החיבור בין הקשישים לבין בני הנוער ייעשה בעזרת אלגוריתם חיבור אשר יזהה מכנה משותף דומה בין בני הנוער והקשישים. למעשה האפליקציה תהווה גשר בין משרדים ממשלתיים, אזרחים ותיקים ובני נוער על פי מודל בו שעות ההתנדבות של בני הנוער יוכרו כמחויבות אישית, משרד החינוך יסייע בחיבורים לאפליקציה דרך בתי הספר ומשרד הרווחה יסייע בחיבור לאזרחים הוותיקים העריריים.
סימון אלפסי, ראש עיריית יקנעם: ” במיזם החברתי החלטתם ללכת למקום הכי רגיש והכי חשוב – זה לא פשוט ללכת להתמודד עם המקום של הלבד. קשישים עריריים הם התמודדות ומצאתם אפליקציה שלא מפתיעה שזכיתם. עצם השימוש באפליקציה מראה שאנחנו חושבים על העתיד. כל הכבוד למחשבה טובה – אני שמח שיש מרכז שבו ילדים אחר הצהריים חושבים אחרת ומקבלים את ההוכחה שכל אחד יכול, שהם יכולים להאמין בעצמם. הפעילות למעשה היא חכה, שתמיד תהיה לכם חכה ביד ולא דגים. עם החכה תמיד תדוגו דגים ותוכלו לדוג איזה דג שרק תרצו“.
ד“ר סימה ניסלבאום, מנהלת מחלקת חינוך: “אפליקציה חברתית שמקדימה את זמנה. הם ממש חזו את הקורונה וידעו לתת מענה אמיתי למציאות שהתקיימה. הרעיון של מחשבה טובה הוא מהפכני, תקרת הזכוכית קיימת והטכנולוגיה היא הפריצה שלה. מחשבה טובה מאד ייחודית ומתכתבת עם יקנעם שכן רואים את העיניים של כל אחד ואחת ומקנים להם הזדמנות לעולם ומלואו“.
בין משתתפי האירוע: אליעד אליהו בן שושן, מנהל שותפות, הסוכנות היהודית, מיה פוקס, רכזת צפון, מחשבה טובה, שני גולדברג, רכזת הדרכה, רותם לוי, מדריך יוטק וכן הצוות הזוכה Old-School :
אורן איילה, אושר פרדה, דוד יגזאו, ישראל בלטה, נועם מלסה ושלו איילה