ה1.9 מאחורינו, ולאט לאט אנו חוזרים לשגרה המבורכת. לכבוד שנת הלימודים החדשה פנינו אל צוות המרכז הרפואי 'מדיקל טופ' ו'מרכז חוויה' על מנת לקבל מהם עצות והמלצות לכבוד השנה שבאה עלינו לטובה!
5 המלצות לשנה החדשה:
1.ד"ר אביב וידן, מומחית לרפואת עיניים לילדים: אם הילד שלכם מרכיב משקפיים או אם הילד שלכם אובחן עם לקות בראייה, מומלץ להתייעץ עם רופא עיינים באשר למיקום ישיבתו של הילד בכיתה ולהגיע עם ההמלצות אל הצוות החינוכי על מנת למצוא את מקום הישיבה היעיל ביותר למען הצלחת לימודיו.
- 2.מלכה סדה פלד, מאבחנת דידקטית מוסמכת:בכל ילד פוטנציאל עצום וכאנשי מקצוע עלינו לפרוץ את תקרת הזכוכית ולמצוא את הדרך של הילד לבטא את יכולותיו. לכן, אם ידוע לכם על קושי מסוים שהילד שלכם חווה בשנת הלימודים האחרונה, או אם קיבלתם המלצה כלשהי לאבחן את הילד, או אם אתם מזהים קשיים אצל הילד בעצמכם-זה הזמן לפנות לאבחון דידקטי. האבחון נועד לבחון את יכולותיו הקוגניטיביות של הילד ולהרכיב עבורו סל כלים לימודיים שיסייעו לו להצליח בשגרת הלימודים היומיומית.
- שירה נחושתן ביטון, דיאטנית קלינית:שלחו את הילדים למסגרות עם ארוחה מזינה שלבו לצד הכריך ירקות ופירות והקפידו על בקבוק מים מלא בכל יום. ככלל, אני ממליצה לשמור בבית על שגרה בריאה ומאוזנת, ליצור שיח על הארוחה עם הילד ולשתף אותו באופן פעיל בעשייתה: לסדר את הירקות בקופסא, לעטוף את הכריך או לבחור יחד את הממרח. במידה ואתם רואים שהילד משאיר את הכריך בתיק בררו עימו מדוע הוא מסרב לאכול והתחשבו בהעדפותיו. מומלץ לעשות התנסויות חדשות בבית, בסביבה המוכרת והבטוחה ובאווירה רגועה ומאפשרת.
- רותי כרמל מטפלת רגשית בCBT: בכל התחלה חדשה יש מעט חששות והן לגיטימיות, אך ישנם ילדים שעבורם, השינויים החדים, השגרה והאינטנסיביות יוצרים אצלם חרדה מסוימת. החרדה היא מעין פחד קיצוני המשפיע על התנהלות הילד מבחינת מסגרות החיים שלו- חברתית ולימודית. כהורים, אם אתם שמים לב שישנה מגמה מתחזקת של שינויים בלימודים, בפעילות החברתית, שינויי התנהגותי, הצמדות להורים, והבעות רגשיות קיצוניות כגון בכי בלתי מוסבר, התפרצויות זעם ועוד פנו אל היועצת החינוכית במטרה למצוא כיצד לעזור לילד להתגבר על התחושות הקשות.
- אורית מסד, מדריכת הורים: להיות הורה טוב זהו תפקיד חיינו, אך אף אחד מאיתנו לא נולד 'מוכן' לכך. מה זה בכלל אומר להיות הורה טוב? להציב גבולות או להיות רך ומאפשר? ודאי שאין לכך תשובה חד משמעית. ילד הוא עולם ומלואו של תוכן ורגשות ולעיתים הדרך להגיע אליהם לא קלה כלל. מטרת העל היא לייצר אווירה טובה בבית ולבנות מערכת יחסים טובה עם הילד, שתפו את הילדים מה עובר עליכם בעבודה, כיצד עבר עליכם היום, שתפו אותם בדברים הטובים ובפחות טובים, הגילוי מצד ההורים, יקלף מקליפתם ויחלו לשתף יותר מחיי היומיום שלהם.
שנת לימודים פורייה ומוצלחת לכולם!