באנר עליון
באנר עליון

COOKit – מרכז לסדנאות בישול ואפיה נפתח החודש ביקנעם

COOKit – מרכז לסדנאות בישול ואפיה נפתח החודש ביקנעם

מתנ”ס יקנעם פותח החודש את COOKit – מרכז הבישול והאפייה החדש שהוקם בחודשים האחרונים בשלוחת אלונים. COOKit  הוא מרכז בישול רב תכלתי מאובזר בעזרי בישול ואפיה מגוונים שיאפשרו לכל אחד להתנסות במיטב המאפים והמאכלים שיוכנו במסגרת הסדנאות הרבות המתוכננות להיפתח במקום.

את הפעילות המרכז ילוו מיטב הקונדיטורים והשפים, ביניהם השף יוסי צזנה שהוביל במשך שנים את סדנאות הבישול לילדים ונוער ב”דן גורמה”; השף ערן דה-בר, דור 3 למשפחת מייסטר קונדיטורים המתמחה בפרלינים ובמוצרי שוקלד; שף רמי סויסה, לשעבר השף של רשת “פאפאגאיו” ומורה בדן גורמה; שף יפתח ברקת, המוכר יותר כ”יפתח לחם” ומשלב בין תזונה טבעונית על כל גווניה; שף אורי מלכה, בעל חברת הקייטרינג “על טעם וריח” ובוגר The Culinary Institute of America; שף רחלי קדוש, בוגרת התכנית מאסטר-שף ועוד רבים וטובים.

ב”קוקיט” יתקיימו מגוון רחב של פעילויות בתחומי המזון, סדנאות בישול ואפיה לנוער ולמשפחות, תוך התמקדות בלימוד רזי בישול האוכל הבריא. בין הסדנאות – קורסי בישול למתחילים/מתקדמים לבני נוער ומבוגרים; בישולי עמים וארצות; סדנאות נושאיות לקראת החגים; סדנאות RawFood ו-SuperFood המלמדות את יסודות בישול מזון תוך שימור מקסימלי של ערכיו התזונתיים; סדנאות בישול אסיאתי בריא וטבעוני; סדנת תבלינים אקזוטיים ולימוד סגולותיהם הבריאותיות; סדנאות טכניקה בנושא עבודה עם ירקות; סדנאות מגוונות בנושאי אפיה, קונדיטוריה לגווניה ועוד.

בנוסף ניתן לבצע במרכז אירועים פרטיים, ימי גיבוש וערבים חוויתיים של ריחות, טעמים, יין והמון מצברוח טוב. אירועים אלו ישלבו פעילות מגבשת ומהנה עם מנות משובחות במיוחד, מעשה ידי המשתתפים בעצמם. החודש מתוכננות 7 סדנאות מגוונות – החל מסדנאות בישול טבעוני, סדנאות מאכלי אביב, סדנאות שוקלד וקינוחים וגם חוג בישול לילדים שיכל בחודש אפריל הקרוב.

לאה פדידה, יו”ר הנהלת המתנ”ס: “המטרה היא לבצע שינוי תפיסה תזונתי בקרב משפחות וקהילות ביקנעם מאוכל מתועש ורווי חומרים משמרים לאוכל בריא, תוך אימוץ עקרונות של תזונה בריאה. במקביל יתקיימו חוגי בישול לנוער וחוגי תזונה נכונה עבור הורים לילדים בגיל הרך במטרה להנחיל את שיטות הבישול הבריא כבר בגיל צעיר ובכך לחבר את נושא התזונה הנכונה לחזון של יקנעם כעיר בריאה וירוקה.

אורנה טוכמן, מנכ”לית המתנ”ס: כמתנ”ס ששוקד כל הזמן על פיתוח יוזמות חדשות בקהילה, החלטנו לפתוח מרכז חוויתי שיאפשר לכל אחת ואחד לחוות את ההנאה, החווייה והסיפוק בהכנת מטעמים ומאפים עשירים ומעוררי התפעלות. הקורסים והחוגים שיתקיימו מיועדים לכל חובבי המטבח, מגדול ועד קטן, שרוצים להרחיב את הידע שלהם בעולם הקולינריה ולחוות חוויה אחרת של בישול עם טכניקות ומתכונים חדשניים. אני מאמינה שהמרכז החדש יאפשר חוויה קולינרית ולימודית מהנה ובלתי נשכחת תוך אימוץ הרגלי אכילה בריאים”.

 

 

תגובות

תגובות

באנר לפוסט קטן

Related posts

באנר לפוסט גדול
  • Facebook
  • Twitter