באנר עליון
באנר עליון

עמק יזרעאל: כבוד השופט

עמק יזרעאל: כבוד השופט

ערן גלילי מבית לחם הגלילית נבחר לשפוט בתחרות שמני הזית ‘טרה אוליבו 2015’ הנחשבת לאחד מחמש התחרויות החשובות בעולם בתחום. גלילי: “חוויה מדהימה”

ערן גלילי, בעלים של “בית בד גלילי” מבית לחם הגלילית, טועם שמן זית מוסמך מטעם הפקולטה לחקלאות ברחובות וחבר בפאנל הטועמים המקצועי של ענף הזית הישראלי, כיהן כשופט אורח בתחרות טרה אוליבו 2015, שנחשבת לאירוע שמן הזית הבינלאומי החשוב ביותר בישראל.

טרה אוליבו 2015
ערן גלילי טועם שמן זית בתחרות. צילום: יח”צ.

אחד הזוכים בתחרות הוא שמן זית מזן פישולין של משק גת מבית לחם הגלילית המופק בבית בד גלילי תחת ידיו האמונות של ערן, בתהליך ייצור קפדני ואקולוגי. במרכז המבקרים של בית בד גלילי אפשר לטעום את השמנים ולשמוע מערן הדרכה מרתקת על עולם שמן הזית. ערן גם עורך סיורים מודרכים במטעי הזיתים בהם יכולים המבקרים ללוות את הזית בכל תהליך הגידול עד הפיכתו לשמן בריא ואיכותי. מרכז המבקרים ממוזג ופתוח בכל ימות השנה.

בית בד גלילי בבית לחם הגלילית הינו בית בד קטן בוטיקי ומיוחד. הרעיון בבסיסו נולד ונוסד על ידי הבן הצעיר למשק החקלאי של משפחת גלילי. ערן גלילי שעסק כ 14 שנה בעולם הפרסום התל אביבי הבין לקראת גיל 40 כי מה שלשמו הגענו לארץ הזאת היא עשייה שורשית וציונית ואין כמו להמשיך ולפתח חקלאות בתחום נפלא כמו ענף הזית של עמק יזרעאל. לשם כך ארזו את ביתם וילדיהם ערן ותמר (שעסקה בהייטק) וחזרו לעמק במטרה להפיק את שמן הזית הטוב ביותר שיוכלו לייצר.

לצורך כך הובא מיכון מיוחד ומודרני מטוסקנה שבאיטליה, מערך מיצוי מתקדם בשיטה אקולוגית שאינו מייצר אלמנטים המזהמים את הסביבה. הפקת השמן בשיטה דו פאזית שבה מיוצרים רק 3% משמני הזית בעולם, כשההבדל הניכר מול התעשיה הוא כי בשיטה זו לא מוסיפים מים בתהליך ההפקה, כך נשמרים ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד וארומות ברורות ומודגשות.

ערן גלילי: “שיפוט בתחרות בינלאומית שכזאת היא חוויה מדהימה, מעבר למפגש עם טעמים שעוד לא זכינו להכיר בישראל, המפגש עם אנשי מקצוע ברמה העולמית בתחום ענף הזית הוא מרתק ומעניין”.

תגובות

תגובות

באנר לפוסט קטן

Related posts

באנר לפוסט גדול
  • Facebook
  • Twitter