באנר עליון
באנר עליון

עמק החולה שולט בצ’יפס

עמק החולה שולט בצ’יפס

חברת ג”ג של קונצרן ‘החברה לפיתוח הגליל זרעה  3,000 דונם של גידול תפוחי אדמה לתעשיית הצ’יפס, רובם בעמק החולה. צפי היבול הינו של שישה טון לדונם ובסך הכל כ- 18,000 טון אשר יהוו שיא גלילי.

בשבועות האחרונים עומלים בחברת ג”ג (גליל גולן) של קונצרן ‘החברה לפיתוח הגליל’ על זריעת שטחי ענק של כ- 3,000 דונם בעמק החולה, לגידול תפוחי אדמה מובחרים. ב’חברה לפיתוח הגליל’ מציינים, כי גידול תפוחי אדמה מתאים מאוד לעונה זו וצפוי להמשך עד חודש יוני, כאשר היתרון בגידול זה הינו חיסכון בצריכת המים וניצול תנאי מזג האוויר בעמק החולה, על מנת למקסם את התוצרת עד לרמה של 6 טון לדונם יבול. החברה זרעה מספר זנים משובחים ברחבי עמק החולה כשהמרכזיים שבהם הינם דזירה, רויאל וסיפרה.

בשנים האחרונות חל גידול משמעותי בשטחים לגידול תפוחי אדמה המיועדים לתעשיית הצ’יפס הקפוא וכיום ג”ג של ‘החברה לפיתוח הגליל’ נחשבת לספקית מרכזית ומשמעותית בתעשיית הצ’יפס הקפוא כשאלפי דונמים מוקצים לגידול זה.

תפוח האדמה הינו מין של צמח ממשפחת הסולניים שקניו התפתחו מגבעולים תת-קרקעיים. זהו הגידול השני בחשיבותו התזונתית אחרי הדגנים. למרות המראה החיצוני הדומה, אין כל קשר בוטני בין תפוח האדמה לבטטה. כיום קיימים בעולם כ- 5,000 זנים של תפוחי אדמה בגוונים שונים חומים, צהובים, ורודים וסגולים, תוכם עשוי להיות לבן או בדומה לקליפתם. זני תפוחי האדמה נבדלים זה מזה באורך חיי המדף.

 

 

תגובות

תגובות

באנר לפוסט קטן

Related posts

באנר לפוסט גדול
  • Facebook
  • Twitter