באנר עליון
באנר עליון

מתכון: עוגת שכבות ופלים בטעם קפה-שוקולד

מתכון: עוגת שכבות ופלים בטעם קפה-שוקולד

[schema type=”recipe” name=”עוגת שכבות ופלים בטעם קפה-שוקולד” author=”admin” image=”http://ycom.co.il/wp-content/uploads/2015/02/-2-ופל-מן-e1423295064546.jpg” description=”מתכון לעוגה מתוקה וכיפית לפינוק אישי ומשפחתי וכן מתאימה להגשה ביום הולדת ולכל הזדמנות. המתכון בעל מספר שלבים, קל להכנה וללא אפיה! – See more at: http://ycom.co.il/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%9b%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%95%d7%a4%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%98%d7%a2%d7%9d-%d7%a7%d7%a4%d7%94-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93/#!prettyPhoto” ]

עוגה 1ימי החורף החמים הם זמן נפלא להתפנק עם כוס משקה חם ועוגה או עוגייה מתוקה. את הופלים של חברת “מן” כולם מכירים, אך מי חשב להכין מהם עוגה מתוקה? “מן” מגישה מתכון לעוגה מתוקה וכיפית לפינוק אישי ומשפחתי וכן מתאימה להגשה ביום הולדת ולכל הזדמנות. המתכון בעל מספר שלבים, קל להכנה וללא אפיה!

מצרכים לבסיס הופלים:

200 גר’ וופלים “מן” בטעם קפה קצוצים (1 חבילת ופלים)
100 גר’ שוקולד מריר קצוץ (חבילת שוקולד)
1/2 כוס קוקוס

1 כוס חלב
2 כפות קקאו
2 כפות שמן קנולה

למלית:

250 מ”ל שמנת מתוקה
1/2 כפית נס קפה נמס
1 חב’ אינסטנט פודינג וניל (80 גר’)

לציפוי:

100 גר’ שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גר’ חמאה

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבסיס: קוצצים את הוופלים לרצועות דקות, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
  2. בקלחת קטנה שמים את השוקולד הקצוץ, החלב, השמן והקקאו וממיסים עד לקבלת קרם אחיד. מצננים כ-5 דקות.
  3. שופכים את הוופלים לתוך תערובת השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה דביקה. מהדקים את התערובת אל תוך תבנית אפיה מרופדת ומעבירים להקפאה של כ-15 דקות.
  4. להכנת הקצפת: מקציפים את השמנת יחד עם אינסטנט פודינג ונס קפה עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים באחידות מעל הבסיס ומעבירים שוב להקפאה של כחצי שעה.
  5. ציפוי העוגה: בקלחת קטנה ממיסים את השוקולד, השמנת והחמאה עד לקבלת מרקם נוזלי. שופכים מעל העוגה ומקשטים בשברי ופלים.

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור הקולינרי  sweet weekend.

תגובות

תגובות

באנר לפוסט קטן

Related posts

באנר לפוסט גדול
  • Facebook
  • Twitter