באנר עליון
באנר עליון

מתכון : עוגיות השוקולד צ’יפס

מתכון : עוגיות השוקולד צ’יפס

 קיץ, חופש וזה זמן האיכות שאפשר להעביר עם הילדים במטבח ולאפות את עוגיות השוקולד צ’יפס שנולדו לגמרי במקרה בארצות הברית. חלי פטיסרי מספרת את ההיסטוריה של העוגייה המפורסמת וכמובן יש מתכון

שוקולד ציפס 2החופש הגדול הגיע, וזה הזמן לאפייה משותפת עם הילדים התורמת להנאה, הן מעצם העשייה המשותפת, והן מהתוצר הסופי.

בחרתי הפעם בעוגיות השוקולד צ’יפס עם ריח ממכר של שוקולד חמאה ווניל, שהם לא פחות משם דבר בארצות הברית, משם הם הגיעו גם אלינו.

עוגיות השוקולד צ’יפס הראשונות נרקחו לראשונה על ידי הגברת רות וייקפילד בעלת פונדק במסצ’וסטס שבארצות הברית לפני כ- 100 שנים.

הסיפור מאחורי העוגייה כנראה יישאר סוד לעולמים. יש הטוענים כי מקורה פשוט בטעות: הגברת וייקפילד הכינה עוגת שוקולד והיה חסר לה שוקולד, והיא השתמשה בשבבי שוקולד של נסטלה שלא שינו את צורתן. גירסה אחרת טוענת, כי השבבים נפלו בטעות לעיסת העוגיות. הגברת וייקפליד רצתה לזרוק אותה לפח, אבל השף של הפונדק שיכנע אותה לא לזרוק, וכמובן שיש עוד המון גירסאות סותרות אחרות.

למרות הסתירות, כולם מסכימים שבשנת 1933 מכרה גברת וייקפילד את המתכון לחברת נסטלה, בתמורה לאספקת שוקולד צ’יפס לכל החיים.

חברת נסטלה מצידה, הדפיסה על כל חבילות השוקולד צ’יפס את המתכון ובכל רחבי ארצות הברית התחילו לאפות את העוגיות, תוך שמירת המתכון המקורי.

אפשר להתחכם וליצור לעוגייה גיוונים רבים ומרובים כמו תוספת שבבי שוקולד לבן, אגוזים, שקדים, צימוקים, הכפלת כמות השוקולד ועוד.

בארצות הברית עוגיות השוקולד צ’יפס הן עגולות וגדולות, אך כמובן שהגודל נתון לבחירתכם ולבחירת ילדיכם, ולא נורא אם כתוצאה מהפעילות המשותפת נקבל גדלים וצורות שונות ומשונות. הגודל במיקרה זה איננו קובע והעיקר הוא בטעם, בריח ובחוויה המשותפת.

לפניכם המתכון, הכמעט מקורי, של הגברת רות וייקפילד:

חומרים

300 גרם קמח לבן

200 גרם חמאה

120 גרם סוכר לבן

120 גרם סוכר חום

300 גרם שוקולד צ’יפס (מומלץ אחוז גבוה של מוצקי קקאו)

2 ביצים

1 חלבון

5 גרם סודה לשתיה

1 כפית מחית וניל

1/2 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

בקערה מנפים קמח וסודה לשתיה.

בקערה מערבבים חלבון ביצה ומחית וניל.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה ושני סוגי הסוכרים מקרימים עד שנוצרת תערובת אחידה.

מוסיפים בהדרגה את הביצים עד שהם נטמעות בתערובת, ואחר כך מוסיפים את החלבון עם הוניל.

מוסיפים בהדרגה את הקמח עד להטמעה.

מוסיפים בסוף את השוקולד ציפס ומערבבים קלות.

מעבירים לקערה ומשהים במקרר כשעה.

מחממים תנור ל 175 מעלות.

מרפדים שתי תבניות תנור עם נייר אפיה ויוצרים לתוכן עיגולים מהתערובת ומסדרים עם מירווחים בין כדור לכדור.

אופים כ- 15 דקות.

 

אפייה נעימה ובתאבון!

תגובות

תגובות

באנר לפוסט קטן

Related posts

באנר לפוסט גדול
  • Facebook
  • Twitter