באנר עליון
באנר עליון

מתכון: מעמול

מתכון: מעמול

חלי פטיסרי מביאה היום מתכון שעובר אצלה במשפחה, מתכון מנצח מהמטבח הלבנוני-סורי, קבלו את עוגיית המעמול המיוחדת והנפלאה

מעמול 2 היום בחרתי להתמקד במלכת העוגיות מהמטבח הסורי- לבנוני, הלא היא עוגיית המעמול הנפלאה

המעמול היא עוגייה מבצק פריך הממולאת באגוזים, תמרים, פיסטוקים, שקדים או תאנים. המעמול פופולארי בעיקר במטבח הלבנוני- סורי, במדינות המפרץ ובצפון אפריקה ומצוי בצורת כדורים או רולדה (לעצלנים שבינינו).

המעמול תמיד תפס במשפחתי מקום של כבוד על שולחן הקינוחים ותמיד נכח בשמחות ובחגים (חוץ מפסח כמובן). עד היום, כאשר מגיע זמן הקינוחים, תמיד יימצא מי שישאל  “יש מעמולים ?”.

המתכון השבוע, הינו מעמול במילוי אגוזים, פיסטוקים ושקדים שירשתי מסבתי אותו אני מביאה בפניכם בדיוק כפי שעבר במשפחתי, מאחר וגם לאחר התפתחותי המקצועית, לא מצאתי צורך לשנות בו דבר או חצי דבר.

הכנת המעמולים דורשת עבודה ומיומנות שנירכשת עם הזמן, אבל לבסוף מתענגים על עוגייה נפלאה שבהחלט שווה את המאמץ.

    חומרים להכנה:


בצק:

220 גרם קמח

220 גרם סולת

100 גרם חמאה

120 גרם שמן

75 גרם סוכר

5 גרם אפיה

2 סוכר וניל

מלית:

100 גרם אגוזי מלך

100 גרם שקדים מולבנים

50 גרם פיסטוקים

50 גרם אגוזי לוז

50 גרם צנוברים

50 גרם סומסום קלוי

15 גרם קינמון

40 גרם סוכר

 אופן ההכנה:

  1.  מחממים את החמאה בקלחת עד שהיא הופכת להיות נוזלית.
  2. מנפים קמח לתוך קערה ומוסיפים את הסולת.
  3. מוסיפים את שאר חומרי הבצק לפי סדר הופעתם במתכון ומערבבים עד לחיבור. עוטפים במגבת ומשהים כחצי שעה עד שעה.
  4. טוחנים את האגוזים גס במעבד מזון עם סכין ומעבירים לקערה.
  5. במחבת חמה קולים את הסומסום ומוסיפים לקערת האגוזים. לאחר מכן מוסיפים את הסוכר הקינמון.
  6. מחלקים את הבצק לכדורים, פותחים עם היד, ממלאים במלית האגוזים וסוגרים שוב לכדור.
  7. בעזרת צבטן יוצרים דוגמא יפה לקישוט הכדורים.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות אופים כ- 15-20 דקות עד שתחתית העוגייה אפויה וזהובה.
  9. לאחר שהעוגיות מתקררות בוזקים אבקת סוכר.

 

אפייה נעימה ובתאבון !

 

 

תגובות

תגובות

באנר לפוסט קטן

Related posts

באנר לפוסט גדול
  • Facebook
  • Twitter